Eieren met ansjovis

De Romeinen hielden van eieren, en het hiernavolgende recept is bijzonder gemakkelijk te maken. Een snel en lekker hapje.

Wat heb je nodig?
4 eieren
olijfolie
1 teentje knoflook
garum of Thaise vissaus
zwarte peper
een blikje gezouten ansjovis

Hoe maak je het?
Kook de eieren hard, spoel ze even onder koud water en laat afkoelen. Pel ze en snijd ze voorzichtig in twee. Haal het eigeel uit de eieren en prak dit met olijfolie, garum, geperste knoflook en peper tot een smeuïge saus. Doe het mengsel terug in de eieren en leg op elk ei een gezouten ansjovis. Prima bij het aperitief!

Ingrid eet je wortels duif enzo-5442_KLEIN

Wist je dat?
De Romeinen hadden een spreekwoord dat als volgt ging: ‘ab ovo usque ad malam‘. Vertaald uit het Latijn is dat ‘van het ei tot aan de appel’, dat zoveel betekende als ‘van het begin tot het einde’. Ze aten eieren vaak als voorgerecht of hapje, en als dessert kwam er meestal fruit op tafel.